HOBAS Производство на муфи

Муфите HOBAS се произвеждат посредством процеса на непрекъсната нишка. За да отговарят на същите стандарти за качество като това на тръбите, муфите HOBAS са снабдени с висококачествен EPDM уплътнител. Компютъризираната машина за производство на муфи работи по следния начин: Първо се поставя готовият EPDM уплътнител на стоманен барабан, след това около него се навиват стъклени влакна, предварително импрегнирани с полиестерна смола. В същото време върху муфата се посипват нарязани влакна, за да се подсили аксиалната якост. След като пластовете са положени, при излагане на светлина смолата започва да се полимеризира.

HOBAS Производство на фитинги

HOBAS произвежда фитингите на сегменти като отделните части се сглобяват с ламиниране. Връзките са изцяло плътни в този процес. Ламинирането се използва предимно, за да гарантира водоплътност и стабилност. След като всички връзки са запълнени и грундирани, ламинатът се поставя чрез ръчно наслояване с влакна и засмоляване или чрез процеса на навиване. Фитинги, произведени по този начин, достигат краткосрочна коравина от най-малко 10000 N/m².

В допълнение на стандартните фитинги HOBAS, могат да бъдат произведени и продукти по заявка на клиента без допълнително оскъпяване.